A 45 éves férfi ideges lett, mert nem kapta meg egyből a kért szabadságát. Másnap lőfegyverrel ment dolgozni, és megfenyegette a főnökét.

A vádirati tényállás szerint a 45 éves férfi négy éve dolgozott győri munkahelyén, ahol többször volt már problémája a szabadság kiadásával.

2022 márciusában is jelezte a főnökének, hogy áprilisban egy hét szabadságra szeretne menni. Közvetlen munkahelyi vezetője azt válaszolta, hogy később visszatérnek a kérdésre, mert más is kért szabadságot, meg kell szervezni a munkát.

Az elkövető másnap késve jelent meg a munkahelyén, és az irodában lévő munkatársa előtt elővette a ruházatában magával vitt, engedély nélkül tartott forgótáras pisztolyt, és azt mondta, azzal fogja lelőni a főnökét. Végül a kollégája rábeszélésére átadta a pisztolyt és távozott az irodából.

Illusztráció.Forrás: Shutterstock

Az eljárás során lefoglalt pisztolyról az igazságügyi fegyverszekértő megállapította, hogy működőképes lőfegyvernek tekintendő, tartásához engedély szükséges.

A férfinak még aznap megszűnt a munkaviszonya.

A Győri Járási Ügyészség a terhelt ellen lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat, mely cselekményért nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.