Kamion gázolt halálra egy negyvenéves férfit és egy hétéves kislányt Budapesten szerda délután - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.

A baleset a XIX. kerületi Kossuth térnél történt, az útszakaszt lezárták, a forgalmat a helyszínelés idejére rendőrök irányították. Az édesapa és kislány is a helyszínen életét vesztette, az édesanya, aki percekkel később ért oda, a szemtanúk szerint teljesen összeomlott.

"Sírt, zokogott, teljesen összeomlott. Sosem hallottam még ilyen vérfagyasztó sikoltást. Úgy tudom, nem sokkal később orvosi segítséget is kellett hívni hozzá" - mondta Borsnak egy arrajáró.

A lap infromációi szerint az apa és lánya egy közeli kocsmában voltak, onnan tartottak hazafelé, amikor a kijelölt gyalogátjárón elütötték őket. Azóta az elhunyt kislány édesanyjától, Floszmann Zitától megtudtuk, hogy nem a közeli kocsmából tartottak hazafelé, hanem a kislány, Réka iskolájából.

A baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség - mondta el Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.

Kamion a fővárosi XIX. kerületi Kossuth térnél, ahol a gépjármű halálra gázolt egy negyvenéves férfit és egy hétéves kislányt 2022. szeptember 21-énForrás: MTI/Mihádák Zoltán