Közleményt adott ki a vonat elé ugró 11 éves lány iskolájának a fenntartója

Forrás: pixabay.com -
iskolai zaklatás közlemény vonatgázolás iskola vonat Gyüre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról mi is hírt adtunk, iskolai zaklatások miatt ugrott a vonat elé egy 11 éves kislány Györén. Az iskola tagadja a felelősséget, mivel az öngyilkossági kísérlet nem iskolaidőben történt, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) viszont belső vizsgálatot indított az intézményben.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség iskolájának egyik diákja kísérelt meg öngyilkosságot vasárnap Gyürén. A MET közleményt adott ki, amit elsőként a Blikk közölt:

„Rendkívül nehéz ilyenkor higgadtan értékelni a történteket, hiszen egy ártatlan gyermek életéről van szó, ezért mindenki egyből felelősöket keres. Iskolánk legfontosabb feladatának tekinti a rábízott gyermekek egészséges testi és szellemi fejlődésének biztosítását, ezért különösen fontosnak tartjuk, hogy megvizsgáljuk: az iskolai közeg bármilyen módon befolyásolhatta-e tanulónk lelkiállapotát, szerepet játszott-e tragikus döntésében. Tapasztaltuk, hogy iskolánknak foglalkoznia kell azokkal a terhekkel is, amelyek nem intézményünk falai között érik tanulóinkat.

Ennek érdekében a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, mint fenntartó belső vizsgálatot rendelt el.

Forrás: pixabay.com

Továbbá külső szakértő, nevelési tanácsadó, valamint gyermekpszichológus bevonásával mentálhigiénés támogatást nyújtunk egyaránt megdöbbent diákjaink és nevelőtestületünk tagjai számára, hogy megfelelő segítséget kapjanak az esemény feldolgozásában. Célunk az, hogy jobban megértsük a hasonló eseményekhez vezető folyamatokat és idejekorán felismerjük a jeleket. Bármi is okozta ezt a tragédiát, minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy ilyen többet ne forduljon elő.

A legfontosabb, hogy kisdiákunk testileg és lelkileg meggyógyuljon, erőt kívánunk a családjának és imádkozunk a felépüléséért!"

– zárta szavait a MET.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.