Négy embert mentett meg szerveivel a családapa, akit autótolvajok gázoltak halálra Vácon

autólopás gázolás Vác tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 45 éves B. Attila megpróbálta megállítani az autótolvajokat, akik éppen az ő kocsijával próbáltak meg elhajtani. A bűnözők azonban gázt adtak, elsodorták a férfit, majd egy fának rohantak. Attila sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt.

Az édesapa egyedül nevelte két kisfiát, az egyik ismerőse szerint nagyon jó apa volt, imádta a gyerekeit.

"Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez vele történt. Szegény csak a kocsiját védte ösztönösen. Szerette azt az autót, ahogyan mások is: többen is már várták, hogy megjelenjen a környéken, mert nagyon különleges kocsi. Ennek ellenére sem volt soha felelőtlen a volán mögött, mindig tudta, hol a határ - mondta határozottan a férfi egyik ismerőse. Nem mondom, hogy remélem, hogy az a két ember megkapja, amit megérdemel, mert erre nincs elegendő büntetés. Két kisfiú miattuk elvesztette az apukáját, Attila pedig soha nem látja felnőni élete értelmeit" - mondta a gyászoló ismerős.

Attila testvére számolt be arról, hogy a férfi gyerekeinnek milyen nehéz döntést kellett meghozni:
"Ebben a nehéz és embert próbáló helyzetben, hatalmas lélekjelenlétről tanúságot téve, gyermekei hozzájárultak a szervei adományozásához. Azt mondták, hogy édesapjuk is így akarná. A Honvédkórház mai tájékoztatása szerint legalább 4 embernek sikerült megmenteni az életét általa. Így már nem volt hiábavaló a halála, drága szíve már egy másik ember testében dobog, megadva neki az esélyt egy szép és hosszú életre, amilyen Attinak nem adatott meg. Soha el nem múló szeretettel őrizzük emlékét" - idézte a Bors a gyászoló testvért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.