"Valakit meg fogok ölni!" - Hetekkel ezelőtt már fenyegetőzött a budai, késelő középiskolás

Forrás: Shutterstock -
késelés késelés a középiskolában Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn reggel az egész fővárost sokkolta a hír, hogy nyakon szúrta saját diáktársát egy 18 éves fiú az egyik jóhírű, budai középiskolában.

Az áldozat, S. Samu épp a barátnője mellett ült és a telefonon néztek egy videót, amikor Bertold odalépett hozzájuk és nyakon szúrta a fiút. A rendőrök még a helyszínen elfogták a késelő diákot, a sérültet pedig a mentők kórházba szállították. Bertoldot emberölési kísérlettel gyanúsítják, ugyanis a táskájából előkerült egy olló és egy kalapács is – írja a Blikk.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Voltak előjelek

Olyan információk láttak napvilágot, miszerint Bertold korábban is mutatott pszichés zavarra utaló tüneteket, sőt két hete az osztálytársai előtt kijelentette, hogy "valakit meg fog ölni". A Ripostnak azt nyilatkozta az iskola egyik diákja, hogy a támadó Tourette-szindrómában szenved, és úgy véli, a fiú szülei nem kezelték megfelelően a betegséget, és véleménye szerint azzal sem foglalkoztak, hogy a gyermekük milyen állapotban jár iskolába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.