Sikerült eltűnnie a savas támadónak: nemzetközi hajtóvadászatot indított a rendőrség

fotó savas támadás sav Katie Piper sérülés támadás körözés Stefan Sylvestre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
14 évvel ezelőtt sokkolta a világot a hír, hogy savval öntötték arcon Katie Pipert. A tettes egy fiatal fiú volt, ám nem önszántából cselekedett: a felbújtó a modell barátja volt.

Katie Pipert saját barátja megerőszakolta, majd a férfi felbérelte az akkor 19 éves Stefan Sylvestrét, hogy támadja meg a nőt. A fiú savval arcon és nyakon öntötte a modellt, aki súlyos sérüléseket szenvedett: roncsolódott az arca és a nyelőcsöve is. Sokáig enni és beszélni sem tudott, és fél szemére a látását is elveszítette.

A tragédia után Katie azért könyörgött édesanyjának, hogy segítsen neki meghalni. A modellnek azonban sikerült talpra állnia és ma azért dolgozik, hogy másoknak is erőt adjon.

Támadóját elfogták és életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, melyből hat évet kötelezően le kellett töltenie. Először 2015-ben kérvényezte a feltételes szabadlábra helyezését, de elutasították. Három évvel később ismét beadta a szükséges papírokat és a bíróság úgy határozott, hogy kiszabadulhat, de nem mehet Katie Piper közelébe. Egy évvel később azonban Sylvestre ismét a rácsok mögött találta magát.

2020-ben viszont ismét szabadlábra helyezték, ám most körözi a rendőrség, mivel megsértette a feltételes szabályokat. Lapinformációk szerint Sylvestre elhagyta az Egyesült Királyságot és a tengerentúlra szökött. Nemzetközi hajtóvadászatot indítottak ellene, ezért a brit rendőrség frissítette a róla készült fotót. A legfrissebb képen már a 34 éves savas támadó látható – írja a Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.