Kiderült, milyen lesz az idei tél: megérkezett az előrejelzés, amelyre sokan vártak

Forrás: Diorgenes Pandini/dpa/Diorgenes Pandini -
milyen lesz az idei tél meleg hideg időjárás évszak előrejelzés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi években hozzászokhattunk az enyhe telekhez, ahhoz, hogy még karácsonykor sem esik a hó, de most talán mindennél többeket foglalkoztat az a kérdés, hogy vajon mire számíthatunk majd idén az év leghidegebb hónapjaiban?

A szakértők hét nemzetközi meteorológiai intézet előrejelzéseit vetették össze, és ezek alapján arra a megállapításra jutottak, hogy a szokásosnál enyhébb, azaz melegebb télre számíthatunk idén – írja az esotanc.hu. A portál szerint az októbertől decemberig tartó időszak melegebb és szárazabb lesz, mint eddig, és januárban, valamint februárban sem lesz extrém időjárás.

Az enyhébb telet azonban erős hidegbetörések zavarhatják meg, és elképzelhető, hogy hazánkban országrészenként eltérő időjárás és csapadékmennyiség lesz jellemző.

Illusztráció Forrás: Diorgenes Pandini/dpa/Diorgenes Pandini

A Ripost megnézte, mit jósolt az idei esztendőre Dávid Mihály, az idén februárban elhunyt mérnök, aki több évtizeden át készítette legendás Dávid-naptárát. A kalendárium is arról ír, hogy novemberben és decemberben enyhe időre készülhetünk, a tél viszont hirtelen fog lecsapni az országra. A havazásra a legnagyobb esély december közepén van.

A lap azonban felhívja a figyelmet arra, hogy ezek a szezonális előrejelzések kevésbé megbízhatóak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.