III. Károly király túlad a néhai Erzsébet királynő több lován is

Forrás: Getty Images/WPA Rota/Hannah Mckay -
Erzsébet királynő III. Károly király
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
III. Károly brit király áruba bocsát tizennégyet néhai édesanyja, II. Erzsébet lovai közül - közölte a BBC-vel a Tattersalls aukciósház.

Az eladásra kerülő versenylovak között van Just Fine, amely október elején elsőként nyert meg egy versenyt az új uralkodó számára, és Love Affairs, amely utolsóként nyert versenyt a királynő számára két nappal annak halála előtt.

III. Károly király elad 14-et a néhai királynő versenylovai közül Forrás: Getty Images/WPA Rota/Hannah Mckay

Az aukciósház hangsúlyozta, hogy a lovak eladása nem jelenti a királyi ménes végét, és nincs benne semmi szokatlan, a ménesgazdák minden évben eladnak lovakat, nem tarthatják meg mindet.
A szeptember 8-án elhunyt királynő szenvedélyes lótenyésztő volt, halálakor 180 lovat tartott. II. Erzsébet apjától, VI. Györgytől örökölte a sandrighami vidéki kastélyban működő Királyi Ménest.
A lóversenyekért felelős királyi menedzser, John Warren szerint nagy lökést adott a brit lovassportnak, hogy a néhai királynő szerette és támogatta a lóversenyeket. Meggyőződése, hogy ha II. Erzsébetből nem lett volna uralkodó, biztosan valamilyen lovakkal kapcsolatos hivatást választott volna magának. "Ez benne volt a génjeiben" - mondta Warren a BBC-nek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.