Részletek a vashosszúfalui tragédiáról: órákon át feküdhetett a roncs alatt az édesapa

Fotó: Csudai Sándor -
Vashosszúfalu Vas megye gyász baleset biztonsági öv tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú órákon keresztül feküdhetett az Opel kisbusz roncsai alatt Sz. Gábor. Mire észrevették, már halott volt.

Az édesapa holttestét szombat éjjel találták meg a töltés mélyén a kisbusz alá szorulva. A kilencszemélyes Opel valószínűleg Vasvár felől tartott Jánosháza felé, amikor egy balkanyarban a padkára futott, majd felborult.

A tragédia szombat este történhetett, este tíz óra körül vette észre egy autós a piros kisbuszt, ami a 8-as út egyik szakaszán, a töltés alján feküdt. Azt egyelőre nem tudni, pontosan mikor történt a baleset, így az is lehet, hogy az autó már órák óta ott volt, azonban a köd miatt senki nem vette észre. Egy arra járó autós a világító hátsó lámpát szúrta ki, és azonnal riasztotta a rendőrséget.

Az Opel teljesen összeroncsolódott, az ablakai is kitörtek. A sofőr állítólag megpróbálta visszakormányozni az útra a kisbuszt, de az a levegőbe repült, kitört egy jelzőtáblát, és a földbe csapódott.

Sz. Gábor nem használt biztonsági övet, ezért kirepült az autóból, az pedig egyenesen rádőlt. Vélhetően azonnal elhunyt.

Sz. Gábor halála mindenkit megrázott a környéken. A Borsnak elmondták: a férfi imádta a gyermekeit, értük élt és dolgozott. Hozzátették, a férfi soha nem volt felelőtlen, nem száguldozott.

"Sokkos állapotban van mindenki, bele sem merek gondolni, hogy a gyerekeknek mit mondtak, olyan kicsik még szegények!" - mondta az egyik ismerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.