Durva jégeső csapott le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére múlt éjszaka

fotó Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brutális jégeső csapott le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére kedden éjszaka. Tiszabecsen kisebb, borsó méretű jegek potyogtak az égből, ám hatalmas mennyiségben, teljesen ellepve a földet.

A jelenségről fotókat is megosztott a MetFigyelő Facebook-oldala.

Komoly jégeső zúdult az éjszaka folyamán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabecsre - olvasható a bejegyzésben.

A poszthoz alá több komment is érkezett, amelyben sokan nem értették, hogy eshetett éjszaka jégeső. A hozzászólók nagy része még a fotók valódiságát is kétségbe vonta.

Az egyik kommentelő azonban véget vetett a vitának: a meteorologiaenred.com egyik cikkéből idézett részlettel ugyanis megcáfolta azt az állítást, miszerint éjszaka nem eshet jégeső - szúrta ki a Blikk.

A portál szerint a jégeső nagy mennyiségű feláramláskor jön létre, és ezen feláramlások leginkább nappal történnek a melegebb hőmérsékletek miatt, de ettől függetlenül nincs kizárva, hogy éjszaka is előfordulhat jégeső.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.