Ekkor jelenik meg Harry herceg memoárja: "nyers, rendíthetetlen őszinteséggel" megírt kötet

Forrás: AFP/Angela Weiss -
Meghan Markle Harry herceg II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Január 10-én jelenik meg III. Károly brit uralkodó másodszülött fia, Harry herceg memoárkötete - közölte csütörtökön a Penguin Random House könyvkiadó.

A Spare (Tartalék) a kiadó szerint egy "nyers, rendíthetetlen őszinteséggel" megírt kötet. Memoárjában Harry herceg megosztja a traumától a gyógyulásig tartó, rendkívül megindító személyes útját, ami a szeretet erejéről szól, és milliókat inspirálhat és bátoríthat világszerte - olvasható a kiadó közleményében.

A könyv visszaviszi az olvasókat Harry édesanyjának, Diana hercegnőnek 1997-ben bekövetkezett haláláig, a temetésig, ahol Harry és Vilmos herceg a koporsó mögött lépdeltek, miközben világszerte milliók figyelték őket szomorúsággal telve és arra gondolva, hogy a két herceg élete hogyan alakul majd a továbbiakban - írta a kiadó, hozzátéve, hogy "ez a könyv Harry története".

A 416 oldalas kötet - amelynek címe arra utal, hogy Harry "tartaléknak" számít a családban, hiszen csak második a trónöröklési sorrendben - 16 nyelven lesz olvasható és egy hangoskönyv is készül belőle, melyben maga Harry herceg olvassa majd fel a visszaemlékezéseit. A Penguin Random House közleménye szerint a kötet magyarul is megjelenik a Corvina Kiadó gondozásában.

Forrás: AFP/Angela Weiss

A kiadó nem közölt részleteket a könyv anyagi hátteréről, de közleményük szerint Harry, Sussex hercege azt tervezi, hogy a kötetből származó jövedelemből brit jótékonysági szervezeteket támogat.
A Penguin Random House kiadó "férjként, apaként, humanitárius személyiségként, mentálhigiénés ügyvédként, valamint veterán katonaként és környezetvédőként" mutatja be Harry herceget.

Sussex hercege 2021 márciusában már jelét adta annak, hogy szívesen beszél magánéletéről. Akkor feleségével, az amerikai születésű Meghan Markle-lal együtt adtak interjút Santa Barbara-i szomszédjuknak, Oprah Winfrey-nek.

A beszélgetésben a pár megemlítette hogy Meghan mennyire boldogtalan volt új angliai életében. Beszéltek a királyi családban szerintük tapasztalható rasszizmusról és Harry azon félelméről, hogy a felesége élete veszélybe kerülhetne, ha Angliában folytatnák életüket.

Harry és Meghan 2020-ban lépett ki a királyi család kötelékéből, és költözött Kaliforniába.

A könyvet először 2021 júliusában jelentették be azzal, hogy 2022-ben jelenhet meg. A csúszás olyan pletykákat szült, melyek szerint Harry elbizonytalanodott: mégsem szeretne túl sokat elárulni családi ügyeiről, vagy talán azon dolgozik, hogy II. Erzsébet királynő szeptemberi halála után átdolgozza a kötetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.