Idén négy napig tart a Cinema City Filmünnep: már 1100 forintért is mozizhatsz!

Cinema City mozijegy Moziünnep Cinema City Filmünnep Filmünnep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén november 3-6. között, a Vodafone támogatásával rendezi meg a Cinema City a Filmünnepet. A négy nap során minden fővárosi és vidéki moziban a 2D előadásokra 1100 forintba kerül a mozijegy, a 3D és az IMAX 3D vetítésekre pedig 1300 forintért válthatunk majd belépőt (plusz szemüveg).

A kedvezményes jegyárak mellett a Nemzeti Filmintézet támogatásával létrejött "Blokád", "Hétköznapi kudarcok", "Veszélyes lehet a fagyi" és "Játszma" alkotóival találkozhat a közönség. Idén műfajokban és programokban is gazdag lesz november első hétvégéje. Összesen több mint 40 különféle film közül választhatnak a nézők: filmklubok, kerekasztalbeszélgetések és közönségtalálkozók várják a látogatókat. Emellett a prémium formátumokban, az IMAX, a ScreenX, a 4DX és a VIP termekben is kedvező áron mozizhatnak a nézők.

A látogatók a korlátlan étel és italfogyasztással egybekötött VIP 2D mozira 6950 forintért, 3D vetítésre 7250 forintos (plusz szemüveg) áron vásárolhatnak jegyet. Európa egyik legnagyobb mozivásznú IMAX termébe a 3D jegyek 1300 forintba (plusz szemüveg), a környezeti hatásokat, így mozgást, illatokat, akár esőt vagy havat is imitáló 4DX jegyek 2100 forintba kerülnek majd. A régióban egyedülálló, 270 fokban vetítő ScreenX moziélményt 1660 forintért kínálja majd a Cinema City.

„A Filmünneppel egy olyan mozis év zárásához közelítünk, amit főként a pandémia alatti filmgyártás elmaradása és a bemutatók elhalasztásai befolyásoltak. A jegyeladási számok már közelítenek a 2019-es referencia-szinthez, a nézők elkezdtek visszatalálni a mozikhoz. Novembertől egy olyan új időszámítás indul, ami egészen 2023-ig a hollywoodi nagy közönségsikerekről szól majd. Még idén érkezik a mozikba a "Fekete Párduc 2." a "Csizmás, a kandúr - Az utolsó kívánság" vagy az "Avatar – A víz útja". Jövőre pedig "A Hangya és a Darázs: Quantumania"; a "Shazam! Az istenek haragja"; "A kis hableány"; az "Indiana Jones 5"; a "Mission: Impossible – Leszámolás"; a "Marvelek"; a "Halálos iramban 10"; az "Oppenheimer" vagy az "Aquaman és az Elveszett királyság" várja a filmek szerelmeseit" – mondta Buda Andrea, a Cinema City PR- és marketing igazgatója.

Premierek

A Cinema City premieren mutatja be többek között "A Tölgy" című dokumentumfilmet valamint "A sellő és a Napkirály" kosztümös filmet. Az Ennio Morricone életművét feldolgozó nagyszabású alkotás is november első hétvégéjén debütál a mozikban, ennek kapcsán Balázs Ádám filmzeneszerzővel lesz kerekasztal beszélgetés. A dán thrillert, a "Semmi"-t, a "Szimpla Manus" című magyar vígjátékot és a "Stasi - Állambiztonsági komisztérium" német romantikus drámai vígjátékot is a Filmünnep alatt láthatják először a mozirajongók.

Közönségsikerek

Azok a nézők, akik lemaradtak a korábbi hetek bemutatóiról most bepótolhatják az olyan nagy nemzetközi mozis siker-filmeket, mint a DC új szuperhős filmjét, a "Black Adam"-et, a "Krokodili" animációs kalandfilmet Javier Bardem főszereplésével, illetve a Napos oldal és az Amerikai botrány Oscar®-díjra jelölt rendezőjének, David O. Russell új romantikus bűnügyi történetét, az "Amszterdam"-ot.

Továbbra is műsoron lesz a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült "Toldi", Jankovics Marcell utolsó animációs filmje, az 1990 októberének eseményeit feldolgozó "Blokád" illetve a "Mrs. Harris Párizsba megy", mely forgatási helyszínéül az alkotók Budapestet választották.

Remek családi kikapcsolódásnak ígérkeznek a "Tad, az elveszett felfedező és a smaragd tábla" vagy a "Pils - A neveletlen királylány" című animáció is. A drámát kedvelők megtalálják majd a műsoron "Fűző", illetve a "Hétköznapi kudarcok" című filmeket, utóbbi nemzetközi produkció főszereplője Kerekes Vica. A horror rajongóinak kedvez a "Démoni fény", az "Iker" vagy a "Mosolyogj" a kínálatban.

Programok

A "Magasságok és mélységek" film kapcsán Ördög Nóra, Nánási Pál, Kollár Lajos, Horváth Lajos Ottó és Lukoviczki Réka "RobotGirl" beszélgetnek. A "Jóreménység-sziget" vetítésén szintén egy különleges beszélgetés részesei lehetnek a nézők Ljasuk Dimitryvel, a film író, rendező, operatőr, vágó, főszereplőjével. Emellett Réz András két filmklubot tart majd.

A Cinema City Filmünnep előadásaira jegyvásárlás a pénztárakban október 31-én reggel indul, online a www.cinemacity.hu oldalon vagy a Simple applikáción keresztül lehetséges. Jegyfoglalásra nincs lehetőség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.