Eső, szél és borongós időjárás jellemzi az elkövetkezendő napokat. 

Péntek
A ködös reggelt követően délnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak a Dunántúlon, később a középső tájakon is egyre többfelé alakul ki eső. Eleinte a délkeleti szél lesz élénk, majd estétől az északnyugati szél erősödik meg. 15-17 fok körül alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Erős hidegfronthatás terheli szervezetünket
Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma. Különösen fontos a fertőzések elleni védekezés, a fokozott higiénia.

Szombat
Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főleg a nap első felében, majd estétől újra várható eső, záporeső. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, néhol viharos. 10 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk, délkeleten lesz a melegebb.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Vasárnap
Maradhat a borongós időjárás, és az ország középső területein további csapadékra számíthatunk. Kevés napsütés az Alpokalján lehet. Az északnyugati szél élénk marad. 10 és 17 fok között változik a hőmérséklet.

Hétfő és kedd
A ködös reggelek után változóan felhős idő valószínű csapadék nélkül. Lehetnek tartósabban ködfelhős, párás vidékek. 10 és 16 fok közötti maximumok várhatók - írja a Köpönyeg