Olyan séfek éttermei kapták meg a csillagot mint Széll Tamás, Rácz Jenő vagy Sárközi Ákos.
A neves francia étteremkalauz, a Michelin Guide idén először vidéki éttermeket is felvett a listájára, így már nemcsak a fővárosban vannak olyan helyek, melyek a világ legjobbjaival is versenybe szállhatnak.

Új szereplőként került fel a Michelin-listájára a tatai Platán Gourmet. Pesti István étterme ráadásul rögtön két csillagot is kapott a kalauztól, mely hatalmas teljesítmény. Szintén dupla kitüntetést kapott Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand is, amely csak néhány éve nyitotta meg kapuit.
További éttermek kaptak egy, vagy tartották meg csillagjukat:
42 (Esztergom), Barna Ádám séf
Rumour, Rácz Jenő séf
Bábel, Kaszás Kornél séf
Borkonyha, Sárközi Ákos séf
Costes, Koppány Levente séf
Esszencia, Tiago Sabarigo séf
Salt, Tóth Szilárd