Olyan séfek éttermei kapták meg a csillagot mint Széll Tamás, Rácz Jenő vagy Sárközi Ákos.

A neves francia étteremkalauz, a Michelin Guide idén először vidéki éttermeket is felvett a listájára, így már nemcsak a fővárosban vannak olyan helyek, melyek a világ legjobbjaival is versenybe szállhatnak.

A díjazott éttermek séfjeiForrás: MTI/Balogh Zoltán

Új szereplőként került fel a Michelin-listájára a tatai Platán Gourmet. Pesti István étterme ráadásul rögtön két csillagot is kapott a kalauztól, mely hatalmas teljesítmény. Szintén dupla kitüntetést kapott Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand is, amely csak néhány éve nyitotta meg kapuit.

További éttermek kaptak egy, vagy tartották meg csillagjukat:

42 (Esztergom), Barna Ádám séf

Rumour, Rácz Jenő séf

Bábel, Kaszás Kornél séf

Borkonyha, Sárközi Ákos séf

Costes, Koppány Levente séf

Esszencia, Tiago Sabarigo séf

Salt, Tóth Szilárd