Nem mindig azzal spórolunk, ha kihúzunk valamit a konnektorból: ezeket nem érdemes

Forrás: Shutterstock -
spórolás villanyszámla villanyóra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manapság mindnekit foglalkoztat az, hogy miként csökentheti a fogyasztását, de nem minden eszközt érdemes kihúzni a konnektorból. 

Érthető módon mindenki igyekszik visszaszorítani a fogyasztását, ám nem mindig akkor teszünk jót, ha mindent kihúzunk a konnektorból. Kiderült, hogy vannak olyan eszközök, amiknek akkor jó a fogyasztása, ha folyamatos áramellátást kap - írja a Nuus.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

1. Router

Nem javasolt kihúzni a konnektorból, mert magasabb áramköltséget eredményezhet. Ugyanis a legtöbb ilyen eszköz folyamatosan optimalizálja a le-és feltöltési sebességet, ha kihúzzuk, majd ismét áram alá helyezzük, a kalibrálás nagyobb energiát igényelhet.

2. OLED TV

OLED vagy AMOLED tévék készenléti állapotban minimális energiát fogyasztanak, de annál nagyobb szükségük van erre, hogy le tudják futtatni a pixel refresh nevű kompenzációs folyamatot, ami során a képpontok automatikusan frissülnek. Ennek hiányában károsulhatnak a készülékek.

3. Nyomtató

Ha kihúzzuk majd újra áram alá helyezzük a nyomtatót, automatikus tisztítási folyamat indul el, ami sok energiát fogyaszt, és sok tintát használ el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.