Húsz évvel ezelőtt láthattak először valóságshow-t a magyar tévézők. A Big Brother műfajt teremtett, és nemcsak a világ televíziós piacait, hanem a szereplők életét is felforgatta. Egyesek tudták kamatoztatni a hirtelen jött ismertséget és a nyereményt, míg mások megroppantak a súly alatt.

Párkányi Éva, vagy ahogy sokan ismerik, BB Évi volt a legelső magyar realitygyőztes, ám mégsem emiatt, hanem a győzelmet követő kálváriája miatt emlékeznek rá az emberek. Évi hamar elindult a lejtőn, rossz társaságba keveredett és a 16 millió forintos nyereménye kifolyt a kezéből.

Elkezdett inni, majd állítólag drogozott is, végül három évvel a Big Brother fináléját követően elmegyógyintézetbe került.

Időről időre napvilágot látnak friss információk Évi állapotáról, és hol azt írják, nem javul az egészsége, míg máshol arról számolnak be, hogy jelentősen jobb a helyzet, mint másfél évtizede. A Borsnak egy neve elhallgatását kérő ismerős elárulta, pontosan milyen állapotban is van az egykori realitysztár.

Ahogy hallom, nincsenek már olyan hatalmas problémák Évivel, mint ahogyan azt sokszor olvashattuk. A kórház nem egy börtön. Ott az állapotuktól függően szabadon járhatnak a betegek. Kicsit olyan, mint egy nyugdíjasotthon. Vannak nyilvánvalóan olyan esetek is, akik nem kaphatnak ekkora szabadságot, de Évi egy teljesértékű ember

– kezdte a lapnak az illető.

Párkányi Éva, azaz BB ÉviForrás: Origo

"Néha vannak rosszabb napjai, de ezek ellenére javult az állapota. Tény, volt időszak, amikor még féltek tőle az ápolók, mert agresszívabb volt, de ez nem csoda, hiszen komoly skizofréniával vitték be az intézménybe."

Az illető szerint előfordult, hogy Évi rátámadt az ápolókra, úgy tekintett rájuk, mintha az ellenségei lennének, de mára lenyugodott, és megtanulták őt kezelni.

Szomorú tény, de ő már soha nem jöhet ki az intézményből. Jelenleg neki ez a legjobb hely, ahol lehet. Kétlem, hogy bárhol máshol megkapná azt a figyelmet, amire igazán szüksége van

– zárta a gondolatot az ismerős.