Rákkal küzd a magyar rádiós: "Szeretném bebizonyítani betegtársaimnak, hogy mindig van remény"

Nyerges Izabella betegség rádió Retro Rádió küzdelem rák kemoterápia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
  A Retro Rádió műsorvezetője, Nyerges Izabella rákkal küzd. A rádiós egy évvel ezelőtt ment el egy mammográfiai vizsgálatra, ahol legrosszabb rémálma vált valóra: daganatot találtak a mellében.

Izabella az elmúlt hónapokban hősiesen felvette a harcot a rákkal szemben, ám ebből a hallgatók semmit nem vettek észre. A műsorvezető most úgy döntött, elmeséli a történetét, erőt adva ezzel sorstársainak.

„Az elmúlt hét hónapban sokszor hallottam, ahogyan a sorstársak összesúgnak a folyosón a hátam mögött az Országos Onkológiai Intézetben: „Ez az a Nyerges Izabella?"
Úgy érzem, eljött az ideje, hogy válaszoljak.
Igen. Ez az a Nyerges Izabella .A daganatos betegség ugyanis nem válogat."

- kezdi a posztban, amelyben arra is kitér, hogy soha nem kapott még annyi szeretetet és segítséget, mint az elmúlt két hónapban. Épp ezért döntött úgy, hogy elmeséli a történetét, hátha ezzel ő tud segíteni másoknak.

"Azzal, hogy felvállalom magam a legsérülékenyebb, legkiszolgáltatottabb állapotomban is, erőt és bátorságot szeretnék adni a sorstársaimnak. Élő példámmal szeretném bizonyítani betegtársaimnak, akik esetleg reményvesztettek, hogy a kezelések a nehézségek ellenére is kibírhatóak, a folyamatot végig lehet csinálni, nincsenek egyedül, és mindig van remény.

Derűvel és méltósággal haladok tovább az utamon, legyen szó műtétek sorozatáról vagy utókezelésekről"

-írja Izabella, aki eddig 16 kemoterápiás kezelésen van túl, de tudja, nem adhatja fel a küzdelmet. Mint írja, hajtja a hivatása és a hallgatói iránt érzett szeretete, és ösztönzi a gyógyulásban az érzés, hogy várnak rá. A hosszú posztban Izabella megváltozott külsejét is büszkén vállalta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.