Életfogytiglanra ítéltek egy férfit, mert súlyosan bántalmazott áldozata 21 év után meghalt

Forrás: Police.hu -
Anglia életfogytig tartó fegyházbüntetés bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másodszor is életfogytig tartó börtönre ítéltek csütörtökön Nagy-Britanniában egy férfit, aki 1998-ban felgyújtotta volt élettársát, a nő akkor súlyos sérülésekkel túlélte a támadást, viszont 2019-ben meghalt, és a bíróság most úgy ítélte meg, hogy halálát a sérülések okozták.

Steven Craiget 2000-ben életfogytig tartó börtönre ítélték, mert súlyos sérüléseket okozott volt élettársának, Jacqueline Kirknek. A férfit 15 év letöltése után szabadon engedték.
A most 58 éves tettes 1998 áprilisában egy parkolóban benzinnel lelocsolta és felgyújtotta a fiatal nőt. Az áldozat testének 35 százaléka megégett. Számos műtéten és bőrátültetésen esett át, mégis nagy sebhelyek maradtak a testén és az arcán.


Jacqueline Kirk 2019-ben, 61 éves korában meghalt, miután felfúvódással kórházba szállították. Ez több mint húsz évvel azután történt, hogy a férfi súlyos testi sérüléseket okozott neki.
"Az mondták nekünk, hogy talán még tíz évet sem él" - mondta el a nő lánya, Sonna a Sky News televízióban. Jacqueline Kirk megérhette, hogy felnőjenek a gyerekei, megházasodjanak, sőt nagymama is legyen.

Kirk halála miatt azonban 2021-ben Steven Craiget ismét őrizetbe vették, mert felmerült, hogy az áldozat a felfúvódást a korábbi sebek miatt nem élte túl. A bristoli bíróság esküdtszéke a törvényszéki orvos szakértők véleménye alapján bizonyítottnak látta ezt, ezért a férfit megint életfogytig tartó börtönre ítélték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.