Útmenti farakásnak ütközött egy migránsokat szállító gépkocsi a Bács-Kiskun megyei Zsana közelében hétfő este, a balesetben többen megsérültek - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint egy lengyel rendszámú személygépkocsi ütközött farakásnak. A rendőrök a járműben és a közelben 15 külföldit találtak, köztük a moldovai állampolgárságú embercsempészt.

Az autóban utazó 14 illegális migráns szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
 

Farakásnak ütközött egy menekülteket szállító gépkocsi Zsana közelébenForrás: MTI


A balesetben többen megsérültek, őket a mentők ellátták, illetve kórházba vitték. A sérülést nem szenvedett külföldieket a rendőrök a magyar jogszabályok értelmében meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tegnap akciófilmbe illő, lövöldözéssel teli autós üldözés volt az M5-ös autópályán Budapest felé. Három rendőrautó eredt egy valószínűleg menekülteket szállító furgon után, melynek sofőrje a mellette ülő utasával együtt tüzet nyitott a hivatalos személyek járműveire.