Nem tudják, melyik szerelvény az, amely halálra gázolta a huszonéves fiatalokat a budapesti felüljárónál

vonatbaleset gázolás Kerepesi út felüljáró vonat Budapest Pongárcz út
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn reggel érkezett a hír, miszerint két fiatal veszítette életét Budapesten, a Kerepesi út és a Pongrácz út kereszteződésében található vasúti felüljárónál. A huszonéves lány és fiú a korláton átmászva a sínek mellett tartózkodott, amikor az arra közlekedő szerelvény elsodorta őket.

A mozdonyvezető nem vette észre a két fiatalt, akik azonban túlságosan közel voltak a vágányhoz, így az arra közlekedő mozdony elsodorta őket és beestek a kerekek alá. A helyszínen életüket vesztették. Az áldozatokat egy másik vonat vezetője vette észre és azonnal értesítette a központot. A nyomozás jelenleg is tart, így nem tudni, pontosan melyik szerelvény gázolta el a fiatalokat.

A Tények kamerája a helyszínen rögzített egy fekete hátizsákot és egy üveg bort, melyek vélhetően a fiatalokhoz tartoztak. A riportban megszólalt a MÁV szakértője, aki kiemelte, hogy életveszélyes a közlekedő vonatok közelében tartózkodni, ugyanis az előttük tolt levegő könnyen a kerekek alá lökheti az embert.

Az úgynevezett elsodrási határ a peronokon mindenhol jelölve is van: ez az a terület, ahol életveszélyes tartózkodni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.