Összeszurkálta a menyasszonyát, az új barátnőjét és annak anyját egy férfi Ráckevén

Forrás: Thinkstock -
szurkálás bűncselekmény kés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Menyasszonyát, majd később az új barátnőjét és annak anyját is megszurkálta egy ráckevei fiatal. 2020-ban emeltek ellene vádat, a Fővárosi Törvényszék 12 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a kamaszt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel és több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt.

2018 elején a féltékeny fiú több alkalommal is megverte menyasszonyát, aki szakított vele. Ezután a fiú elcsalta exét a ráckevei Duna-ághoz, majd az öt méter magas töltésről belelökte a nulla fokos vízbe. A lány kimászott a vízből, ekkor a fiú megszurkálta és magára hagyta. Az elkövető már ekkor bűnügyi felügyeletbe került, nyomkövetőt kapott, eközben megismert egy másik lányt, aki valószínűleg az erőszakos viselkedéséért szintén szakított vele.

Forrás: Thinkstock

Levágta a lábáról a nyomkövetőt, megkereste a lányt, akit édesanyjával együtt megszurkált. A lány életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg. Édesanyját életveszélyes sérülései miatt ugyancsak megműtötték, ő a támadás következtében poszttraumás stresszt is szenvedett - írja a Blikk.

Az elsőfokú ítélet ellen a fiatalkorúak ügyésze hosszabb tartamú szabadságvesztésért, míg az ámokfutó és védője enyhítésért fellebbezett. Ezt a fellebbviteli főügyészség is fenntartotta. A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú büntetőítéletet - írták a 24.hu-nak elküldött közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.