Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, múlt pénteken szörnyű tragédia történt Tuzséron. Egy teherautó halálra gázolt egy gyalogosan közlekedő kislányt: a legfrissebb hírek szerint egy kóbor eb okozhatta a bajt.

A mindössze 11 éves Tiffany egy diáktársával együtt útnak indult, hogy meglátogassák a barátnőjüket. A főúthoz érve azonban észrevették, hogy egy közepes termetű, nyakörves kutya követi őket. Az állat többször is megnyalta Tiffany kezét, aki ettől annyira megijedt, hogy elugrott, ki egyenesen az útra, egy érkező kamion elé. A jármű nem tudott megállni, a kislány pedig 15 métert repült az ütközéstől.

Az ütközés és becsapódás következtében súlyos fejsérülést szenvedett. A kiérkező mentősök egy órán át küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteni – írja a frissmedia.hu.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A kommentelők egy része a kutya gazdáját okolja a tragédiáért, ezért a Bors megkeresett egy ügyvédet, hogy kiderítsék, valóban felelősségre vonható-e az eb tulaja a halálos balesetért.

"Az állattartóknak polgári és büntetőjogi felelősségük is van. Aki állatot tart, az az okozott káráért is felel. Kivéve, ha bizonyítja, hogy az állat tartásával kapcsolatban felróhatóság nem terheli. Például, ha a kutya kiszökik az udvarból, a gazdának bizonyítania kell, hogy zárva volt az ajtó, nem volt lyuk a kerítésen, ahol kifért" – kezdte a lapnak Dr. Borbély Zoltán ügyvéd, kártérítési szakjogász.

Büntetőjogi szempontból nézve a legszélsőségesebb esetben akár a gondatlanságból elkövetett emberölés is megállapítható. Polgárjogi eljárásban a saját vétlenségét a gazdának, büntetőjogi eljárásban a hatóságoknak kell bizonyítania.