James Michael Grimes üdülőhajózása nem egészen úgy sikerült, ahogy ő azt elképzelte: a 28 éves férfi a Mexikói-öbölben közlekedő Carnival Valor fedélzetéről esett a tengerbe, de hogy miként, arra már ő sem emlékszik.

A fiatalember a Good Morning America című műsorban elmondta, hogy hozzátartozóival a hálaadást ünnepelték volna a luxushajón, ám az azt megelőző estén furcsa baleset történt. Grimes a testvérével iszogatott a hajó bárjában – állítása szerint nem volt részeg –, majd 23 óra körül kiment a mosdóba, ám onnan már nem tért vissza. Emlékezetkiesése volt, és csak arra eszmélt, hogy a vízbe esett, a hajó pedig akkor már nem volt a közelben.

Nem voltam hajlandó elfogadni, hogy így érjen véget az életem, eldöntöttem, hogy kijutok a partra, ha törik, ha szakad – mondta Grimes, aki arról is beszámolt, hogy egy ponton valamilyen úszó élőlénnyel is találkozott.

Villámgyorsan jött felém, nekiütközött az egyik lábamnak, a másikkal pedig belerúgtam egyet, mert nagyon megijedtem. Nem láttam jól, mi lehetett, a víz alá bukva is csak az uszonya és a lapos feje volt kivehető, ettől függetlenül nem hiszem, hogy cápa volt – fogalmazott az férfi, aki kínjában egy felé úszó, bambuszszerű növényt kezdett rágcsálni, hogy elűzze a sós ízt a szájából.

A férfi családja másnap délben értesítette a hajó személyzetét az eltűnés tényéről, ők pedig a parti őrséget hívták, ahonnan riasztást adtak ki az összes hajónak a térségben. Végül csodával határos módon megtalálták Grimest, aki a furcsa fiaskó ellenére nem tett le a hajóutakról. Azt azonban előrebocsátotta, hogyha újra vízre száll, akkor tisztes távolságban marad a korlátoktól – írja a CNN.