Az eset múlt pénteken történt a reggeli órákban.

Sopronban, a Csengery utcában haladt járművével az a 64 éves férfi, aki a Batsányi utca kereszteződéséhez érve balra szeretett volna kanyarodni, de nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogos átkelőhelyen szabályosan közlekedő fiatal nőnek. A kisgyermekét babakocsiban toló 22 éves nőt a férfi autójával elütötte: az anyuka a földre esett, a babakocsi pedig felborult.

Baleset SopronbanForrás: Police.hu

A balesetben az édesanya és a gyermeke is megsérült – írja a police.hu.

Az eset kapcsán figyelmeztetést tett közzé a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy mivel tehetjük biztonságosabbá az utazást:

  • Közlekedésük során nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet.
  • Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék a gépjárművet!
  • Próbáljanak meg szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.
  • Ugyancsak elsőbbsége van – kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is – az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

...hogy mindenki hazaérjen!