Sok év után ma eldőlhet Galambos Lajos sorsa, másodfokon is ítéletet hirdethet a bírói tanács az áramlopási ügy kapcsán. A bíróságon szerda reggel a zenész helyett csak az ügyvédje, és volt felesége, Boglárka jelentek meg.

Galambos Lajos lemondott az utolsó szó jogáról, ugyanis nem jelent meg a Budapest Környéki Törvényszéken, ahol kezdetét vette víz-, gáz- és áramlopási ügyének feltehetően utolsó tárgyalási napja - írja  a Blikk.

Az ügy 2015 óta húzódik, Lajcsira első fokon tavaly szeptemberben 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki emellett három évre eltiltották a közügyektől, pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ügyészség azonban súlyosítást kért, így idén ősszel elkezdődött az ügy másodfokú tárgyalása.

A bíróságon Lajcsi nem, a zenész volt felesége, Boglárka azonban megjelent, ő másodrendű vádlott az ügyben. Boglárkát elsőfokon felmentették, az ügyészség fellebbezett, letöltendő szabadságvesztést kérve rá.

A lap információi szerint a vádlottak közül hárman jelentek meg a bíróságon, és mindannyian éltek az utolsó szó jogával, köztük Galambos Boglárka is. Ő azt mondta, hogy nem bűnös, és arra kérte a bíróságot, mentsék fel a vádak alól. A megjelent további két vádlott ugyanezt mondta.

Forrás: --

A tárgyalás 10 órakor folytatódik, és várhatóan ekkor hirdetnek ítéletet.