Halálos balesetet okozott egy piros lámpánál zebrára lépő gyalogos: vádat emeltek ellene - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 31 éves férfival szemben, aki 2019 júniusában a Blaha Lujza térnél lévő egyik zebránál ittasan, a piros lámpa ellenére lépett le az úttestre. Ennek következtében elütötte őt egy motoros, aki a balesetben szerzett sérülése miatt több mint egy évvel később életét vesztette.

A vádirat szerint a motoros óránkénti 50 kilométeres sebesség helyett körülbelül 93 kilométer per órával haladt, és bár észlelte a zebrán szabálytalanul átkelő gyalogost, nem tudta elkerülni a balesetet.

A gyalogost - aki súlyos, részben maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett - gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolják, és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozzák vele szemben.

illusztrációForrás: shutterstock.com

A motoros ellen indult, közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti büntetőeljárást az elkövető halála miatt megszüntették - közölte a Fővárosi Főügyészség.