Céline Dion sírva üzent a magyaroknak: súlyos beteg, elmarad a koncertje 2023-ban

betegség Céline Dion koncert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A többszörös Grammy-díjas énekesnő megrendítő videóüzenetben tudatta európai rajongóival, hogy ritka neurológiai betegségben szenved, mely megkeseríti  az életét.

Az úgynevezett merevember-szindróma (angolul stiff-man syndrome vagy stiff-person syndrome) a statisztikák szerint egymillióból egy személyt érint, legfelismerhetőbb tünetei a súlyos izommerevség, valamint a görcsök.

Az énekesnő könnyek között tudatta a nagyközönséggel, hogy ezzel a zavarral diagnosztizálták, s bármennyire hiányoznak neki a rajongói, jelenleg nem tud színpadra állni. A betegség ráadásul a hangképzésben is akadályozza őt, tehát nem csak arról van szó, hogy képtelen leküzdeni a fájdalmat.

Dion tájékoztatta a nézőket, hogy a 2023-ra tervezett turnét teljes egészében lemondta. Magyarországi koncertjének új időpontja 2024. március 26. – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.