Évekre rács mögé kerülhet egy általános iskolai tanár, aki tinédzser lánynak adta ki magát az interneten azzal a céllal: diákokat vegyen rá, hogy magukról meztelen képeket küldjenek neki. A férfi bűnösnek vallotta magát egy sor, gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményben. 

A 28 éves Timothy Patrick Cordova kedden állt a Victoria megyei bíróság elé, ahol kiderült, hogy iskolája adatbázisát is felhasználta arra, hogy hozzáférjen a diákok hivatalos fotóihoz, és azokat kollázsok készítéséhez használja fel.

illusztrációForrás: Shutterstock

Több mint 5600 gyerekekről készült képet és 16 kollázst találtak a rendőrök az otthonában tartott házkutatás során. Egyes fotókon Cordova egy-egy gyerek arcát mások szexuális jellegű képeire illesztette.

A pedofil férfi kedden 17 olyan bűncselekmény elkövetésében vallotta be bűnösségét, amely szexuális tartalmú anyagok kicsalásával és előállításával kapcsolatos. A becsapott áldozatok száma 14, közülük kilencen annak az iskolának a diákjai, ahol Cordova tanított.

Az óvadék ellenében szabadlábon lévő Cordovát pénteken előzetes letartóztatásba helyezték: legalább 3 év börtönbüntetésre számíthat tetteiért - írja a The Age.