17 órán át várakoztak az utasok a londoni reptéren: rengeteg magyar járt pórul

Forrás: Shutterstock -
repülő Ryanair repülőgép London
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A havazás miatt nem tudott felszállni egy 150 embert, köztük rengeteg magyart szállító, Londonból Budapestre tartó gép. Az utasok 17 órán át várakoztak étlen-szomjan, mindenféle tájékoztatás nélkül. 

Vasárnap este, helyi idő szerint 18:25-kor kellett volna elindulnia egy FR8199 számú járat Boing 737-8AS típusú gépnek Londonból Budapestre. A járaton rengeteg magyar utazott volna, ám a hirtelen jött hóviharok miatt a Ryanair elhalasztotta az indulást. A légitársaság a történtekről nem tájékoztatta az utasokat -tudta meg a Bors.

"Nincs megfelelő tájékoztatás, szó sincs kártérítésről, nincs élelem, sem szállás. Olyan is volt, akivel közölték, hogy takarodjon kifelé, ha törölték a járatát. Erre üvöltöttük, hogy a csomagjai nélkül senki ne menjen sehova. Brutális káosz uralkodik"

-mondta az egyik reptéren ragadt utas.

Forrás: Shutterstock

A pórul járt utasok a csomagokról sem kaptak hírt, így étlen-szomjan, információ hiányában vártak. Ráadásul vasárnap este már csak szerdára lehetett volna helyet átfoglalni. A lap információi szerint hétfőn délben már beállt a Budapestre tartó gép, és megkezdték a beszállást, ám a repülő azóta sem indult el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.