A havazás miatt nem tudott felszállni egy 150 embert, köztük rengeteg magyart szállító, Londonból Budapestre tartó gép. Az utasok 17 órán át várakoztak étlen-szomjan, mindenféle tájékoztatás nélkül. 

Vasárnap este, helyi idő szerint 18:25-kor kellett volna elindulnia egy FR8199 számú járat Boing 737-8AS típusú gépnek Londonból Budapestre. A járaton rengeteg magyar utazott volna, ám a hirtelen jött hóviharok miatt a Ryanair elhalasztotta az indulást. A légitársaság a történtekről nem tájékoztatta az utasokat -tudta meg a Bors.

"Nincs megfelelő tájékoztatás, szó sincs kártérítésről, nincs élelem, sem szállás. Olyan is volt, akivel közölték, hogy takarodjon kifelé, ha törölték a járatát. Erre üvöltöttük, hogy a csomagjai nélkül senki ne menjen sehova. Brutális káosz uralkodik"

-mondta az egyik reptéren ragadt utas. 

Forrás: Shutterstock

A pórul járt utasok a csomagokról sem kaptak hírt, így étlen-szomjan, információ hiányában vártak. Ráadásul vasárnap este már csak szerdára lehetett volna  helyet átfoglalni. A lap információi szerint hétfőn délben már beállt a Budapestre tartó gép, és megkezdték a beszállást, ám a repülő azóta sem indult el.