Az ittas nő számdékosan gyújtotta fel a házat, amelyben a rokonai tartózkodtak, ugyanis attól félt, hogy kihívják rá a rendőröket.

A Miskolci Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel, több emberen, valamint részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte – olvasható  az ügyészség oldalán.

A nő és a házban lakó családtagjai rendszeresen italoztak és veszekedtek részegen. 2020 áprilisában is így volt, a ház lakói reggeltől estig italoztak, és többször összevesztek egymással. A vádlott az elfogyasztott alkohol hatására kötekedni kezdett, majd azzal fenyegette a családtagokat, hogy rájuk gyújtja a házat. Mivel attól félt, hogy a megfenyegetett családtagok kihívják a rendőrséget, a házat elhagyta, a rokonai pedig lefeküdtek aludni.

illusztráció.Forrás: Thinkstock

Amikor az ittas nő látta, hogy az udvaron már senki nincs, visszament a házhoz, lelocsolta a kanapét acetonnal, és meggyújtotta. Mivel a házban szinte mindenki aludt, a tűz észlelésekor már a tetőszerkezet is lángolt. A házban tartózkodók kimenekültek, megpróbálták a tüzet eloltani, de a lángokat csak a helyszínre érkező tűzoltóknak sikerült megfékezniük. Az eset során szerencsére senki nem sérült meg.