Két rendőr és egy civil is életét vesztette egy lövöldözésben Ausztrália keleti részén: a gyanúsítottak elmenekültek - derült ki a helyi médiaértesülésekből hétfőn.

Jelentések szerint a rendőrök egy eltűnt személyről szóló bejelentésre reagálva érkeztek ki az ausztráliai Queensland állam délkeleti, vidéki részén fekvő Wieambilla környékére. A helyszínen két fegyveres férfi rájuk rontott, a tűzharc következtében pedig két rendőr és egy járókelő is életét vesztette, egy harmadik rendőrtiszt pedig megsebesült.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

A két férfi a hatóságok beszámolója szerint elmenekült a helyszínről, s magukkal vitték a rendőrök kommunikációs eszközeit, ezáltal nyomon tudják követni a hatóságok mozgását a körözés során. A gyéren lakott Wieambilla környékén azonnali vészhelyzetet hirdettek, nyomatékosan kérve a lakosságot, hogy ne hagyják el az otthonukat, amíg további utasítást nem kapnak.

Anthony Albanese ausztál miniszterelnök a Twitteren reagált a történtekre. Mint írta, a hétfői "borzasztó történések (...) szívszorító nap az elesett queenslandi rendőrtisztek családjainak és barátainak". A kormányfő mély együttérzését fejezte ki, hozzátéve: "Ausztrália önökkel gyászol" - írja az MTI.