Orvosnak öltözve oltotta az időseket egy szlovák szakács, több ember halála száradhat a lelkén

Forrás: Dreamstime -
átverés Szlovákia HIV álorvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy éve került a hírek közé az a szlovák férfi, aki orvosnak öltözve "kezelte" az idősotthon lakóit. Egyes állítások szerint a nem megfelelő eljárás miatt többen megfertőződtek a HÍV-vírussal, sőt életüket is veszítették.

Az eredetileg szakács végzettségű férfi több alkalommal bekötött infúziókat, gyógyszereket és injekciókat adott a pácienseinek, egy szlovák idősotthon gondozottjainak. Az elkövető egy magát ápolónőnek kiadó takarítónővel dolgozott, a bíróság szerint pedig többeket halálosan megsebesítettek – írja az Új Szó.

Az eset négy évvel ezelőtt történt. A férfi szabadlábon védekezhet, bűntársa pedig először őrizetbe, majd házi őrizetbe került. Az ügy most jutott újra bíróság elé, és ha bebizonyosodik a férfi bűnössége, akkor akár nyolc+tizenkét év letöltendő szabadságvesztést is kaphat.

Illusztráció Forrás: Dreamstime

A Bors idézi az egyik szlovák tévécsatorna, a Markíza riportját, melyben megszólal a férfi is:

– mondta a kamerába a gondozottak egészségének megkárosításával és a HÍV-vírus terjesztésével vádolt férfi. Az idősotthon egyik dolgozója szerint nagyon sok ember halála szárad a lelkükön, körülbelül harminc páciensből csupán 18-an élték túl az álorvos és "ápolójának" kezelését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.