Lehullt a lepel: innen kapta a gúnynevét Katalin hercegné

Forrás: AFP/Paolo Roversi & Duke and Duchess of Cambridge/Paolo Roversi -
Katalin királyi család Katalin hercegné gúnynév
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katalin hercegné évekig várt arra, hogy Vilmos herceg felesége legyen, ami miatt a brit sajtó sokatmondó gúnynevet akasztott rá.

Óriási port kavart a Meghan és Harry életéről készült dokumentumfilm-sorozat, amely a Netflixen debütált. A pár a filmben sok mindenre kitér, többek között arról is beszéltek, milyen sanyarú sorsa volt Meghannek, akit származása miatt rendszeresen bántott a közvélemény.

Az Oprah Winfrey-interjúban megemlíti Katalint is, és őszintén beszélt arról, hogy volt időszak, amikor sógornőjét sem szerette a sajtó.

"Harry családjától megkaptam, hogy ugyanez velük is megtörtént. Összehasonlították azt, amin én mentem keresztül azzal, hogy Katalint „Waity Katie"-nek gúnyolták, amikor arra várt, hogy Vilmos elvegye. Bár el tudom képzelni, hogy ezt nagyon nehéz volt átélni, a kettő mégsem ugyanaz. A gorombaság és a rasszizmus nem ugyanaz" – árulta el Meghan.

Forrás: AFP/Paolo Roversi & Duke and Duchess of Cambridge/Paolo Roversi

Katalin és Vilmos ugyanarra az egyetemre járt, később egymásba szerettek, és bár 2003-ban - és 2007-ben is - szüneteltették kapcsolatukat, hamar kibékültek. Szerelmük aztán kiállta az idő próbáját, az esküvő azonban mégis sokat váratott magára, ezért ráaggatták Katalinra a „Waity Katie" jelzőt, ami magyarul "Várakozó Kati". Nem csoda, hogy a hercegné utálta a gúnynevét...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.