Sokkoló baleset: 2 éves kisfiút nyelt el egy hatalmas víziló

Forrás: Shutterstock/smspsy -
állat baleset víziló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár az Uganda határán elterülő Edward-tóban élő vízilovak nemigen kóborolnak a víztől távol, idén áprilisban ez mégis megtörtént.

A bizarr esetet nemrég jelentették a hatóságoknak, és csak azért, mert a támadásról készült videó elterjedt az interneten. Egy kétéves helyi kisfiú, Iga Paul a házuk előtt játszott, mikor egy hatalmas víziló odament hozzá és bekapta a fejét, valamint a felsőtestét.

Víziló Forrás: Shutterstock/smspsy

Csak egy arra járó férfi lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt tragédia: az férfi, Chrispas Bagonza kővel dobálta meg és kiabálással ijesztette meg az állatot, aki elengedte a kicsit és távozott a helyszínről.

A kisfiút kórházba vitték és sikeresen ellátták a sérüléseit, valamint beoltották veszettség ellen. A Daily Star szerint a víziló növényevő lévén nem elfogyasztani kívánta a gyermeket, csupán játszani akart vele: legalábbis nem valószínű, hogy fenyegetve érezte magát, ugyanis ezek az állatok a legtöbbször ekkor támadnak emberre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.