Belehalt sérüléseibe szombaton az a nő, akit válságos állapotban vittek kórházba egy koncertről Londonban.

Csütörtök éjszaka több százan akartak bejutni jegy nélkül egy koncertre a londoni O2 Brixton Academyben, a tülekedést követően négy embert válságos állapotban szállítottak kórházba.
A kelet-londoni Newhamben élő, 33 éves Rebecca Ikumelo a kórházban halt meg szombat reggel - idézte a londoni rendőrséget a BBC hírportálja.

Halálos áldozata is van a londoni koncert előtti tülekedésnekForrás: Getty Images/Dan Kitwood


Egy 21 és egy 23 éves nő továbbra is válságos állapotban van. A O2 Brixton Academy koncerthelyszín mély szomorúságról írt a halálhír hallatán. London polgármestere, Sadiq Khan a Twitteren azt írta, összetört a szíve Rebecca Ikumelo halálhírét hallva.

"Kulcsfontosságú, hogy a lehető leghamarabb lezáruljon a történtek kivizsgálása" - írta. A városháza együttműködik a hatóságokkal, hogy "biztosítsa, soha többé ne történhessen ilyen" - tette hozzá.
A tülekedésben összesen tíz ember sérült meg. A járókelők által készített felvételeken több száz fős tömeg látható a koncertterem előtt, ahogy rengeteg ember próbál betolakodni a bejáraton. A közlemény szerint többen zúzódásos sérüléseket szenvedtek, közülük két embert a helyszínen láttak el a mentők, nyolc embert pedig kórházba szállítottak, négyet közülük válságos állapotban - írja az MTI.