Erős fényjelzést kibocsátani képes, radarral ellátott táblákat élesítettek a napokban a magyar utakon. A szerkezet azokat a sofőröket figyelmezteti, akik forgalommal szemben közlekednek.

A gyorsforgalmi utaknál rendszeresen előforduló balesetveszélyes helyzet, hogy a kihelyezett jelzések és az egyértelmű vonalvezetés ellenére a forgalommal szemben hajt fel a járművezető az útra és ezt sokszor észre sem veszi.

Ennek visszaszorításában segíthet a Mobilkép Kft. vadonatúj eszköze, ami radarral érzékeli a helytelen irányból érkező járművet és erős, villogó fényjelzéssel figyelmezteti a sofőrt a veszélyes tévesztésre. A Magyar Közút kísérleti programjának részeként helyezett ki két ilyen villogó, változtatható jelzésképű táblát Csömörnél az M0-s autóút 65-ös kilométerszelvényében lévő csomópont egy-egy lehajtóágán, abban bízva, hogy ezzel tovább csökkentheti az ilyen esetek számát.

A Mobilkép legújabb fejlesztése szembehajtás esetén működésbe lép és villogó sárga alapon „Behajtani tilos" táblával, valamint STOP felirattal figyelmeztet a hibás közlekedésre – írja a bpiautosok.hu.