Unokáitól is beszedi a sápot egy nagymama, ha a karácsonyi vacsora költségeiről van szó

Forrás: Shutterstock -
nagymama családi összejövetel unoka költség karácsonyi menü
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendhagyó hagyományt ápol már évek óta egy walesi nagymama. Az idős hölgy azután döntött úgy, hogy pénzt szed be rokonaitól a karácsonyi menüért, miután elhunyt a férje és egyedül kell állnia a költségeket.

A hatvanhárom éves cardiffi Caroline Duddridge a skótokat megszégyenítő leleményességről tett tanúbizonyságot. A nőnek először hét évvel ezelőtt jutott eszébe, hogy segítséget kérjen gyermekeitől és unokáitól, hogy közösen állják a nagy, családi karácsonyi menü összegét.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A nagymama fiai fejenként 15 fontot (átszámítva 7 ezer forintot), a lányok 10 fontot, öt év feletti unokái 5-5 fontot, míg hároméves unokái 2,5 fontot fizetnek a menüért. A fiai azért fizetnek többet, mint lányai, mert velük ellentétben a srácok teljes munkaidőben dolgoznak.

A nagymama az így befolyt összeget, közel 90 fontot teljes egészében a karácsonyi menüre fordítja, ám ez sem fedezi a teljes kiadást. A háromnapos evés-ivás Duddrige állítása szerint 300 fontjába fájt (140 ezer forint), és ebben különféle főfogások, desszertek, italok és egy minibüfé is helyet kapott – írja a 24.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.