Tegnap este érkezett a szomorú hír, hogy hosszú betegség után elhunyt a brazil ikon, a világszerte ismert és imádott futballista, Pelé.

Pelé halála miatt háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el hazájában, Brazíliában, miközben világszerte mindenki megemlékezik a focistáról. A tragédia kapcsán a Bors felidézte, hogy Pelé pályafutása során kétszer is pályára lépett a magyarok ellen, mindkét alkalommal a Vasas volt az ellenfele.

A brazilok kiválósága a Santos tagjaként játszott a Vasassal, először 1967-ben, majd '68-ban, és mindkét meccsen gólt szerzett. A magyar csapat akkori játékosa, Mathesz Imre kiemelte Pelé különleges stílusát.

Pelé háromszor nyert világbajnokságot a brazil válogatottalForrás: AFP/Money Sharma

Állandóan beszél a pályán. Nem társait szidja, hanem csak irányítja. Talán még az edzőnél is jobban lát a pályán belülről.

"Kezdés után sehogy sem tetszett neki, hogy a Santos két mozgató emberére, Limára és Zitóra olyan nagy gondot fordítottunk. Tíz perc után valamit magyarázott Limáéknak, erre ők egészen mást kezdtek játszani, s ezzel a változtatással olyan zavart keltettek sorainkban, hogy két gól lett a vége" – idézte a magyar focistát a lap.