Két épület lángolt a XV. kerületben: a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
tűzoltók XV. kerület tűz láng
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljes terjedelmében égett egy könnyűszerkezetes épület, és tűz ütött ki a mellette álló családi házban kedd hajnalban Budapest XV. kerületében, a Kolozsvár utcában - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Mukics Dániel elmondta, hogy a melléképület korábban fegyverboltként működött, ezért a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre: 48 tűzoltó 14 járművel végezte az oltást - írta az OKF.

A házból öten kimenekültek, a sűrű füstben a tűzoltók az ablakot betörve hatoltak az épületbe, hogy kimentsenek egy még bent rekedt embert, azonban az ő életét már nem lehetett megmenteni - közölte a szóvivő. A száz négyzetméteren pusztító lángokat másfél óra alatt fékezték meg a tűzoltók.

A korábban fegyverboltként működő melléképületben már nem voltak fegyverek, lakásnak volt berendezve. A családi ház és a melléképület is lakhatatlanná vált, az ott élőket rokonok fogadták be. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

Kiégett családi ház, mellette szintén kiégett könnyűszerkezetes épület (j) Budapest XV. kerületében a Kolozsvár utcában 2023. január 3-án. Forrás: MTI/Lakatos Péter

A katasztrófavédelem mobil laborja a környéken méréseket végzett, de veszélyes anyag koncentrációját nem mutatták ki a levegőben - tették hozzá. Jelenleg az utómunkálatokat végzik, erre az időre az érintett útszakaszt lezárták, csak a villamos- és a buszforgalom indulhatott el - áll az OKF kedd reggeli közleményében.

Két épület lángolt hajnalban Forrás: MTI/Lakatos Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.