"Még előtte áll az egész élet" - 17 éves fiú és egy kétgyermekes édesapa merült el a Tiszában

horgászás rendőrség eltűnés Tisza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, eltűnt két férfi hétfőn a Tiszában. A rendőrök nagy erőkkel, vízen és szárazföldön is keresik a folyó tiszaburai szakaszán elmerült férfiakat, akiket nagyon várnak haza a szeretteik.

A 17 éves János három ismerősével ment horgászni hétfő este, a csónakjukba azonban váratlanul nagy mennyiségű víz tört be, amitől elsüllyedt. Ketten még ki tudtak úszni a partra, ketten viszont elmerültek.

"Most jöttem a hivatalból, mondtam a polgármesternek, hogy legalább csónakokat küldjenek le a Tiszához, hogy legyen valami esély. A rendőrök már elvitték a gyerek sapkáját, hogy DNS-mintát vegyenek róla. Tudom, hogy kevés esély van rá, de a végsőkig bízom benne, hogy a fiam élve előkerül. Hegesztőnek tanul, még előtte áll az egész élet" - mondta sírva a Blikknek a 17 éves fiú édesanyja.

A 32 éves Rostás Gyula, akit szintén keresnek, a szomszéd faluban, Pusztataskonyban élt két kisgyermekével és a feleségével.

"Még előtte áll az egész élet" - 17 éves fiú és egy kétgyermekes édesapa merült el a Tiszában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt

"Gyula imádta a horgászatot, mindene volt a peca. Tudjuk jól, hogy ezúttal nem szabályosan mentek fel a vízre a sötétben, de nem szabad ezért elítélni őket. Az elmondások szerint ketten ültek elöl, ketten pedig hátul, amikor az egyikük azt hitte, hogy folyik be a víz. Ekkor előreküldte a társát, amitől orrnehéz lett a csónak és ekkor már tényleg beömlött a víz. Ezután mindnyájan hátrasiettek, amivel csak rontottak a helyzeten. Sajnos saját magukat süllyesztették el. Gyuszi könyörgött az életéért, hiszen nem tudott úszni, aztán elmerült" – magyarázta a lapnak Fricz Sándor, a férfi unokaöccse.

A részben elsüllyedt csónakot Szolnoknál találták meg, amit a rendőrök emeltek ki a vízből. Az eltűnteket a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai jelenleg is vízen és szárazföldön is keresik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.