Elmegyógyintézetben van a rendőrgyilkos - elképzelhető, hogy nem kell börtönbe vonulnia

dreamstime -
gyilkosság rendőrgyilkosság elmegyógyintézet börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átszállították a kórházból az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe az újbudai rendőrgyilkost. Az elmeorvosi vizsgálatok alapján döntenek majd arról, hogy büntethető-e a Baumann Péter főtörzsőrmestert halálra késelő férfi.

A rendőrgyilkos férfi azt állította, hogy démonokat látott és hallott, ezért végigjárta Lecke utcai társasházat, és az összes szomszédjához bekopogott, végül betörte egy nyolcvanas éveiben járó idős asszony ajtaját. A drogok hatása alatt álló férfi később azt állította, hogy csupán segíteni szeretett volna K. Máriának. A hatóságokat az egyik lakó értesítette, a helyszínre öt rendőr érkezett, akiknek először a felszólítás után át is adta a nála lévő kést, ám miután a lépcsőházi viágítás lekapcsolt, kirántotta a rendőr zsebéből a kést és szívtájékon szúrta a 29 éves Baumann Pétert, majd két társát is megsebesítette. Az esküvőjére készülő Péter a kórházban elhunyt.

dreamstime

Sz. Szilárdot a rendőrök az utcán elfogták, a lábán lőtt sebbel kórházba szállították, ahol a Bors munkatársának azt mondta, hogy tiszta a lelkiismerete.

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt február 15-ig elrendelte Sz. Szilárd letartóztatását, aminek végrehajtására az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölték ki.

Ha a szakértői vizsgálatok alapján Sz. Szilárd elmeállapota kóros, az azt is jelentheti, hogy nem büntethet, emiatt nem kell börtönbe vonulnia. Ha a kóros elmeállapot nem igazolódk, akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

Mikófalvi Ádám, a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi kirendelt védője a Borsnak azt mondta:

"Egyelőre a szakértői véleményeket várjuk, azok alapján tudjuk majd kialakítani az álláspontunkat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.