Kiderült, mikor helyezik végső nyugalomra az Újbudán halálra késelt rendőrt

temetés újbudai rendőrgyilkosság Baumann Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2023. január 26-án, csütörtökön 13 órakor helyezik végső nyugalomra a Mátészalkai Köztemetőben Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját, aki Újbudán, szolgálatteljesítés közben vesztette életét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjába múlt csütörtökön 22 óra után érkezett bejelentés arról, hogy Budapest XI. kerületében - egy Lecke utcai társasházban - egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni az ingatlanba.

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, de ő az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták.

A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

A mindössze 29 éves Baumann Péter temetésének időpontjáról a Zsaruellátó tett közzé bejegyzést a Facebook-oldalán.

"2023. január 26-án, csütörtökön 13.00 órakor helyezik végső nyugalomra a Mátészalkai Köztemetőben Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányságának körzeti megbízottját, aki Újbudán szolgálatteljesítés közben halt meg"
– osztotta meg a család gyászjelentését a Zsaruellátó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.