III. Károly még akkor sem ölelte meg Harryt, amikor Diana hercegné meghalt

Diana hercegné szeretet III. Károly ölelés Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harry herceg azt állítja Tartalék című könyvében, hogy édesapja, III. Károly király sosem mutatta ki az érzéseit.

Károly még akkor sem volt képes megölelni és megvígasztalni kisebbik fiát, amikor közölte vele, hogy Diana hercegné meghalt.

"Világosan emlékszem arra, hogy nem sírtam. Egy könnycseppet sem. Apa nem ölelt meg. Normális körülmények között sem volt jó az érzelmei kimutatásában, hogyan is lehetne elvárni tőle, hogy ekkora bajban kimutassa azokat? A kezét még egyszer a térdemre tette, majd azt mondta, hogy minden rendben lesz. (...) Felállt és elment" - idézi a Blikk a könyvet.

Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia Spare (Tartalék) című emlékiratának kötetei egy londoni könyvesboltban. Forrás: MTI/EPA/Andy Rain

Harry herceg szerint az apja sosem volt készen arra, hogy gyereket vállaljon, de költelességei voltak a származása miatt. Arra pedig végképp nem készült Károly, hogy egyedülálló szülő legyen. Apja mentségére azt hozta fel Harry, hogy sosem kapott jó mintát arra, hogyan kell szeretni egy gyermeket.

Harry az életrajzi könyvében egyébként "gonosztevőnek" nevezi Kamillát, apja feleségét. Szerinte Kamilla eltökélte, hogy rehabilitálja magát és kiköszörüli a hírnevén esett csorbát. Ehhez a herceg szerint minden eszközt felhasznált és újságíró ismerősei, barátai segítségével önmagát dicsérő cikkeket írattatott. Harry azonban ennél is tovább ment, és azt álíltja, Kamilla az oka annak, hogy belőle lett a család fekete báránya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.