Lebuktak a pénzhamisítók: hamis 20 ezer forintos és 100 eurós bankjegyeket nyomtattak

Forrás: Police.hu -
elfogták hamis százeurós gyanúsított rendőrség nyomozás hamis húszezres pénzforgalom pénzhamisítás hamisítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hamis húszezresek forgalomba is kerültek. A rendőrök az ügyben három férfit gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozás 2022 májusában indult, miután több helyszínről hamis 20 ezer forintos bankjegyekről érkeztek bejelentések.

A gyanú szerint a 29 éves P. Péter tavaly áprilistól összesen 237 hamis 20 ezer forintos bankjegyet készített azért, hogy azokat forgalomba hozza. A beváltásban a 30 éves I. Norbert is segítette, aki a hamis pénzzel főként budapesti üzletekben, kisebb értékben például dohányterméket, croissant-t vásárolt.

Forrás: Police.hu

A pénzhamisító azonban nem állt meg a magyar forint hamisításánál, legalább 40 darab 100 euróst is gyártott, amelyet egy másik ismerősének adott át továbbértékesítésre.

A KR NNI nyomozói 2023. január 11-én három budapesti helyszínen tartottak kutatást: a bizonyítékokat lefoglalták, és mindhárom gyanúsítottat elfogták. Pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki őket, P. Pétert és I. Norbertet őrizetbe vették, a bíróság döntése alapján mindketten bűnügyi felügyeletbe kerültek. M. István szabadlábon védekezhet.

Az eljárás során a nyomozók a bűncselekményben részt vevő további személyeket is felkutatják - írja a Police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.