Ismét lövöldözés volt egy amerikai iskolában, többen meghaltak

Forrás: Shutterstock -
lövöldözés magániskola Amerika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két diák életét vesztette, egy tanár pedig megsebesült hétfőn az amerikai Iowa állambeli Des Moines városának egyik magániskolájában történt lövöldözésben - közölte a helyi rendőrség.

A tájékoztatás szerint a rendőrséget helyi idő szerint délután egy órakor riasztották a belváros peremén található oktatási intézményhez, ahol éppen egy oktatási programot szerveztek a problémás fiatalok számára, amit Will Holmes (művésznevén Will Keeps) rapper hívott életre Starts Right Here (Itt kezdődik) néven. A helyszínen két válságos állapotban lévő diákot megpróbáltak újraéleszteni, azonban később, a kórházban belehaltak sérüléseikbe. A tanárt súlyos sérülésekkel szintén kórházba szállították.


Nagyjából 20 perccel a lövöldözést követően a rendőrség a közelben megállított egy járművet és őrizetbe vett három gyanúsítottat, egyikük elmenekült, de egy kutyás egységgel sikerült elfogni.
Egy szemtanú, akinek irodája az iskola közelében található, a Des Moines Register című lapnak arról számolt be, hogy látott valakit elfutni a helyszínről nyomában rendőrökkel és járőrkocsikkal.

"Minden bizonnyal ez egy célzott incidens volt. Nem volt véletlen" - hangoztatta Paul Parizek rendőr.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.