A tanár biztatására bántalmaztak társai egy 12 éves fiút - A pedagógust kihallgatta a rendőrség

Forrás: Shutterstock -
Mezőcsát tanár bántalmazás pedagógus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók kedden egy tanárt egy mezőcsáti általános iskolában tanuló diák bántalmazásával összefüggésben - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az 55 éves helyi férfi ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A tanár nem ismerte be a terhére rótt bűncselekményt.

A nyomozás adatai szerint múlt hétfőn egy mezőcsáti iskolában, az egyik tanórán 13 tanuló - a pedagógus biztatására - bántalmazott egy 12 éves fiút, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Sajtóinformációk szerint a tornatanár ötöst ígért a diákoknak, ha megverik a 12 éves fiút. A múlt hétfőn történt bántalmazásról a gyerek másnap szólt a szüleinek, akik szerdán szembesítették tettével a tanárt.

Az MTI úgy tudja, a Mezőkövesdi Tankerületi Központ belső vizsgálatot indított az intézményben és munkáltatóként intézkedéseket tett az ügyben.

Dobi Tamás, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense jelezte, hogy még tart a nyomozás, ezért egyelőre nem közölt részleteket a történtekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.