Magyarok is voltak a török katasztrófa helyszínén: "Félünk, nem tudni, hogyan tovább"

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Koray Kilic -
földrengés magyarok törökországi földrengés Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn pusztító földrengéssorozat rázta meg Törökországot és Szíriát. Az áldozatok számát több mint négyezer főre becsülik, de mivel rengeteg épület összeomlott és a mentés folyamatosan zajlik, így nem tudni pontosan, hányan is vesztítették életüket.

Magyarország is azon országok között van, melyek mentőegységeket küldenek a katasztrófa sújtotta térségbe. Nemrég kiderült, hogy hét magyar állampolgár van a térségben, és vélhetően az egyikük üzenete jutott el nemrég a Blikkhez, melyben megrázó részletességgel számol be a pusztításról.

Illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Koray Kilic

"Malatyaban lakom, pánik, menekülés. Összekuporodva vagyunk egy kis faluban a családdal. Áram este jött vissza, egy kis kályhánk van. Lakásunk életveszélyes állapotba került. Haza szeretnék jutni mihamarabb. A kislány csak sír, sír, nem enged el maga mellől. Ennivalónk épphogy van."

"Hajnali fél 5-kor 7,4-es (volt a földrengés) alig tudtunk kikeveredni a városból, mert mindenhol csak a romok meg a káosz. Fél 3-kor egy nagyobb, (majd) pár percre rá újra egy ekkora (rengés volt). Összekuporodva vagyunk egy kis házban. Áramunk este 6 óta van. Félünk, nem tudni, hogyan tovább" – olvasható a Blikk cikkében az illető Facebook-bejegyzése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.