A szíriai és törökországi tragédia az egész világot megviselte, mentőcsapatok és civilek ezrei próbálják a túlélőket megmenteni. A mexikói mentőcsapat tagjai épp túlélők után kutattak, amikor rájuk omlott egy megrongálódott épület.

Az egész világ megmozdult a török-szíriai földrengés miatt, és a különböző országok mentőcsapatai egy emberként kutatnak a katasztrófa túlélői után. Mostanra a magyar csapatok szinte mindegyike hazaérkezett, a Hunor mentőcsapat 17 túlélőt - köztük három gyermeket - mentett ki, és 29 holttestet emeltek ki a romok alól.

A romos területeket még fokozott óvatossággal is nagyon veszélyes megközelíteni, és sokszor nem csak az áldozatok, de a kutató-mentők élete is könnyen veszélybe kerülhet. A mexikói mentőcsapat szombaton minden óvatosság ellenére óriási bajba került, amikor keresés közben rájuk omlott egy megrongálódott épület, ami maga alá temette a csoport nagy részét.

A szörnyű felvételt ide kattintva lehet megnézni.

A hatóságok egyelőre nem közöltek információt a mentőcsapat romok alatt rekedt tagjairól, az viszont biztos, hogy a szervezet mentőkutyusa, Proteo életét vesztette.