Sokkoló felvétel: mentés közben omlott rá egy épület a mexikói mentőcsapatra, az egyik mentőkutya életét vesztette

mentőkutya földrengés mentőcsapat Török-szíriai földrengés sokkoló Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szíriai és törökországi tragédia az egész világot megviselte, mentőcsapatok és civilek ezrei próbálják a túlélőket megmenteni. A mexikói mentőcsapat tagjai épp túlélők után kutattak, amikor rájuk omlott egy megrongálódott épület.

Az egész világ megmozdult a török-szíriai földrengés miatt, és a különböző országok mentőcsapatai egy emberként kutatnak a katasztrófa túlélői után. Mostanra a magyar csapatok szinte mindegyike hazaérkezett, a Hunor mentőcsapat 17 túlélőt - köztük három gyermeket - mentett ki, és 29 holttestet emeltek ki a romok alól.

A romos területeket még fokozott óvatossággal is nagyon veszélyes megközelíteni, és sokszor nem csak az áldozatok, de a kutató-mentők élete is könnyen veszélybe kerülhet. A mexikói mentőcsapat szombaton minden óvatosság ellenére óriási bajba került, amikor keresés közben rájuk omlott egy megrongálódott épület, ami maga alá temette a csoport nagy részét.

A szörnyű felvételt ide kattintva lehet megnézni.

A hatóságok egyelőre nem közöltek információt a mentőcsapat romok alatt rekedt tagjairól, az viszont biztos, hogy a szervezet mentőkutyusa, Proteo életét vesztette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.