Ez a betegség okozta Tahi Tóth László özvegyének, Kárászy Szilviának a halálát

Tahi-Tóth László halál hasnyálmirigyrák özvegy színművész zongoraművész Kárászy Szilvia szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán - 2023.02.23-án - hunyt el Kárászy Szilvia, napra pontosan 5 évvel szeretett férje, Tahi Tóth László színművész halála után. Eddig annyit lehetett tudni, hogy a zonogoraművésznő súlyos beteg volt, most azonban az is kiderült, mi okozta a halálát. 

Élete szerelmének halála után Szilvia elhunyt férje emlékének méltó megőrzésére tette fel az életét. Bár 25 évvel volt fiatalabb a férjénél, a korkülönbség náluk nem okozott gondot: színészberkekben a házasságukat példaértékűnek tartották.

Budapest, 2014. január 8. Kárászy Szilvia zongoraművész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén Forrás: MTI/Zih Zsolt

Tahi Tóth László családja igyekezett tartani a lelket Szilviában a színész halála után. Az egyik családtag a Borsnak mondta el: Szilvia fél évvel ezelőtt közölte velük, hogy gyógyíthatatlan beteg, hasnyálmirigy-daganata van.

"Természetesen felajánlottuk neki a segítségünket, szerettük volna mindenben támogatni, de nem akarta. Ahogy a gyászában, úgy a betegségében is egyedül akart lenni. Vasárnap még váltottunk néhány üzenetet, az utolsó időszakban már csak így kommunikáltunk. Nem tudtunk neki segíteni, nem akart meggyógyulni... Mégis megdöbbentett és lesújtott bennünket a halálhíre, de most már együtt vannak. Döbbenetes, hogy ugyanakkor, február 23-án hunyták le a szemüket örökre " - mondta el a lapnak a családtag.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.