Fürdés közben lett rosszul egy budapesti nő: mobilapplikáció segített az életmentésben

Forrás: Vodafone Magyarország Alapítvány/ fotó: Czabán Máté/Czabán Máté -
ÉletMentő applikáció Országos Mentőszolgálat mentők szén-monoxid életmentő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb tragédiát sikerült megelőzni az ÉletMentő nevű alkalmazásnak köszönhetően.

Egy 45 év körüli, budapesti nőhöz riasztották a mentősöket, miután az asszony fürdés közben rosszul lett. A nő hirtelen furcsán kezdte érezni magát, felhívta a férjét, hogy segítséget kérjen, majd eszméletét vesztette. A párja ekkor az ÉletMentő applikáción keresztül kérte a mentők gyors segítségét.

Az ÉletMentő app újra életet mentett Forrás: Vodafone Magyarország Alapítvány/ fotó: Czabán Máté/Czabán Máté

A mentősök perceken belül megérkeztek a helyszínre, és amint beléptek a fürdőszobába, azonnal riasztani kezdett a náluk lévő szén-monoxid-érzékelő készülék. Mivel a beteg a kádban feküdt, nem volt lehetőség a gyors kimentésre, ezért a mentősök rögtön szellőztetni kezdtek és gyorsan elhagyták a helyszínt. A beteg állapotát a nyitott ablakon keresztül figyelték.

A várakozás közben riasztották a Katasztrófavédelem szakembereit, a szellőztetés hatására pedig kezdett magához térni a nő. A beteget végül a tűzoltók segítségével stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentősök – adta hírül az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.